Kerkenberaad 1 oktober

Op  woensdag 1 oktober organiseert de gemeente Oosterhout een Kerkenberaad. Deze openbaar toegankelijke bijeenkomst heeft als doel de discussie rond een nieuwe invulling van leegstaande gebouwen door ontkerkelijking en vergrijzing aan te jagen. In Oosterhout speelt deze uitdaging ook en de gemeente denkt actief mee in het proces van herbestemming van de kerkgebouwen.

Onder de genodigden bevinden zich onder andere vertegenwoordigers van het Bisdom van Breda en de Catharinaparochie, de Protestantse Gemeente Oosterhout, erfgoedinstellingen, zorginstellingen, mensen uit het bedrijfsleven en partijen die zich bezig houden met herbestemming  van (kerk)gebouwen.

Tijdens de eerste helft van de avond zullen Rolf Müller (Stichting Max Weber), Rob Brouwers (SATIJNplus Architecten) en Niels Kamphuis (GroepsCare BV) enkele inspirerende voorbeelden toelichten. Na de pauze volgt een interactief deel met mogelijkheden  om vragen te stellen aan inleiders, ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

VEECO-leden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden via kerkenberaad2014@oosterhout.nl. Graag aangeven met hoeveel personen u wenst te komen.

Locatie: Verrijzeniskerk, Vondellaan 43, Oosterhout
Tijd: 1 oktober, 19.30-22.30 uur

Met vragen kunt u terecht bij c.rodenburg@oosterhout.nl